Schoonheidssalon van Rheenen

Harmony in Health and Beauty

Nieuwstad 60 - 1381 CD Weesp - Tel. 06-47037219
 

Florence van Rheenen - Kennis over gezondheid van de mens blijft mij boeien.

2013 - Do-In Yoga opleiding in Den Haag. Deze Yoga is gerelateerd aan de meridianen. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen. Er zijn ontzettend veel Do-In oefeningen om jezelf gezond en fit te houden. Van al deze oefeningen vormen de Masunaga-strekkingen de basis van Do-In Yoga. Deze strekkingen zijn, evenals de Zen-Shiatsu, ontwikkeld door de Japanse psycholoog Shizuto Masunga. Door deze oefeningen regelmatig te doen, worden lichaam en geest in balans gehouden en energieblokkades en spanningen opgeheven. De Do-In Yoga wordt in alle lessen verweven.
Samen met Bob de Matrix opleiding weer een jaar verdiept. Dit jaar stond de kleurenmeridianen therapie centraal, daarnaast de voedingstesten, welke ook centraal staan in deze therapie. De opleiding HBO Medische Basis Kennis hebben we beide positief afgerond. We hopen in juni 2014 de opleiding te hebben afgerond. Wel zijn we beide nu zeer actief met het behandelen van klanten met diverse klachten. Het resultaat blijft ons verwonderen.

2012 - Yoga docenten opleiding afgerond bij Samyama te Naarden
Healing opleiding met twee verdiepingsjaren gevolgd bij Elleke van Kraalingen en Pieter Hiemstra.
Samen met Bob begonnen aan de Matrix-therapeuten opleiding om de cliënt te ondersteunen bij diverse gezondheidsproblemen. Naar verwachting afgerond in juni 2013.
Nieuw: Harmony in Health and Beauty. Met als doel: het in harmonie brengen van de totale mens.

2010 - Allround Schoonheidsspecialiste diploma behaald om helemaal aan de eisen van de tijd te kunnen voldoen. Naast de specialisaties: oosterse massage voor Shiatsu, Bindweefsel massage en acnébehandeling, bevatte het o.a. ook de mannenbehandeling, behandeling voor de donkere huid, aromatische behandeling en een speciale opleiding voor kleurenadviseuse. Met veel enthousiasme bied ik deze ook aan in de salon. Daarnaast werkzaam als examinatrice bij het Kwaliteits Centrum voor Uiterlijke Verzorging.

2008 - De acne specialisatie behaald. De acne behandelingen kunnen bij vele voor een deel vergoedt worden door de zorgverzekering.

2005 - Na het behalen van de Voortgezette opleiding voor Schoonheidsspecialiste kon ik de praktijk uitbreiden met diverse specialisaties: bindweefselmassage, manuele lymfedrainage voor het gezicht, oosterse massage volgens de Shiatsu methode en voetreflexzone massage ter ontspanning. Daarnaast ben ik eximinatrice geworden bij het KOC.

1990 - Verhuizing van Drogisterij en Schoonheidssalon van Rheenen naar Nieuwstad 60 te Weesp. Eerst een kleine salon gecreëerd achter in de winkel. Vervolgens is de schoonheidssalon naar boven verhuisd, waar een wachtkamer en drie mooie ruime behandelruimtes zijn gecreëerd, welke nu gehuurd worden door een pedicure, sportmasseuse en twee parttime schoonheidsspecialistes.

1987 - Vol enthousiasme ben ik in 1987 de schoonheidssalon begonnen in een kleine ruimte achter in de winkel. Mijn man Bob heeft de leiding over de drogisterij overgenomen.

1980 - Drogisterij van Rheenen gestart aan de Nieuwstraat 20 te Weesp.

Florence van Rheenen
dolfijn