Schoonheidssalon van Rheenen

Harmony in Health and Beauty

Nieuwstad 60 - 1381 CD Weesp - Tel. 06-47037219
 

Matrix-kleurentherapie

Bob en Florence van Rheenen zijn met deze studie bezig. Het is een 3 jarige studie, waarvan wij het eerste jaar met een certificaat mochten afronden. We mogen nu de behandelingen tegen een studentenvergoeding aanbieden.

+/- 45 minuten behandeling : € 25.00

Onderdelen van de Matrix-kleurentherapie zijn:

Indicaties:

  • onbegrepen klachten
  • vermoeidheid
  • burn-out
  • koude handen en voeten
  • prikkelbare darm

De behandeling bestaat uit een combinatie van meridiaan therapie, rugreflexzone therapie en bindweefselmassage. Als bepaalde organen niet naar behoren functioneren, is dat direct voelbaar in de spanning van het onderhuidse bindweefsel.

De huid en het onderhuidse bindweefsel zijn middels bindweefselmassage te beïnvloeden
en de werking kan worden verbeterd. Er ontstaat vaak verbazing van cliënten door het snelle resultaat.

Het begin van een behandeling bestaat uit een onderzoek van de aanwezige bindweefsel-zones. Tast onderzoek is de basis en het uitgangspunt van de behandeling.
Bij het tasten van het bindweefsel is de oppakbaarheid of de verschuivingen van het
bindweefsel een belangrijk gegeven. Vaak maken we ook een foto van de rug,
om het zichtbaar te maken voor de cliënt. Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt.

Bindweefselmassage
Er bestaat een relatie tussen de inwendige organen en huid-, spier- en bindweefsel zones.
Terwijl extra gespannen huid- en spierzones vaak spontane klachten geven, zijn bindweefselzones voor de klant vaak niet spontaan voelbaar.
Hier ligt het werk voor de bindweefselmassage. Met het verminderen van de spanning
in het bindweefsel verminderen ook de klachten aan organen, spieren en gewrichtskapsels, doorbloedingsstoornissen.

Ritmische massage
Bij de ritmische massage worden bepaalde ritmen van het lichaam weer hersteld. Zo is er een ritme tussen de ademhaling en het aantal hartslagen. De spijsvertering levert energie en door het denken verbruiken we energie. De vitaliserende krachten die van de buik uitgaan of de meer vormende krachten die van het hoofd uitgaan, kunnen het lichaam herstellen of ziek maken. Middels massage wordt op deze ritmes ingespeeld en het zelf herstellend vermogen van iemand aangesproken. De handgrepen worden niet met druk, maar meer mild uitgevoerd zodat de fysieke zwaarte overwonnen wordt.

Matrix-kleurentherapie
De Matrix-kleurentheapie is een meridianentherapie. Bij deze therapie worden kleuren gebruikt om het evenwicht in de meridianen te herstellen. Meridianen of energiebanen zijn kanalen waardoor onze levensenergie stroomt. Elke kleur heeft zijn eigen trilling. Hiermee kunnen wij blokkades in de energiebanen opheffen. Er zijn twaalf belangrijke grote hoofdmeridianen die onze linker- en rechterlichaamshelft doorstromen. Het gehele lichaam wordt zo bereikt met levensenergie.

Voedselovergevoeligheidstesten
Laat uw voeding eens uittesten. Veel mensen hebben last van een opgezette buik, diarree, verstopping of kunnen gewoonweg allerlei voedingsmiddelen niet meer verdragen. Door gebruik te maken van testbuisjes is een reactie van het lichaam op dit voedingsmiddel af te lezen in het bindweefsel van de rug. Het zijn eenvoudige, weinig belastende tests, die u snel zekerheid geven over wat u wel en wat u niet meer kunt verdragen.

Bob en Florence van Rheenen

 

Blokdijk
dolfijn